فهرست مطالب

نشریه مهندسی ترافیک
پیاپی 67 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فرببا رضایی مهنی*، سید محمدرضا میری لواسانی صفحات 4-16

    با توجه به حساسیت بالایی که نسبت به ایمنی در صنعت ریلی وجود دارد و با در نظر گرفتن گستره وسیع پیامدهای ناگوار و افراد درگیر در زمان وقوع حادثه ، نیاز به پایش مستمر عملیات ، تقویت در شناسایی ، ارزیابی ، کاهش و در صورت امکان حذف مخاطرات در این زمینه احساس می گردد. در این مقاله روشی جامع جهت شناسایی خطرات و ارزیابی مسیرهای بحرانی و آنالیز موانع موجود در سیستم ریلی ارایه گردیده است که با ترکیب دو روش آنالیز درخت خطا و ترایپود بتا دلایل وقوع حادثه به شکل موثرتر و عمیق تری در لایه های سازمانی ردیابی شده است. با ترکیب این دو روش آنالیز ریشه یابی عوامل بروز حادثه و دلایل شکست موانع به شکل عمیق و موثر بالا می رود. در مقاله حاضر حادثه برخورد دو قطار شهری به عنوان رویداد راس در درخت خطا در نظر گرفته شد و در آن سه عامل "عدم توانایی مرکز فرمان، عدم توانایی ATP و عدم توانایی چراغ سیگنال" در جلوگیری از برخورد دو قطار به عنوان موانع اصلی (که به دلیل شکست منجر به حادثه گردیده اند) مشخص شد. در ادامه رویدادهای پایانی به عنوان ورودی های تکنیک ترایپود بتا جهت بررسی زنجیره علل حادثه (علت مستقیم، پیش شرایط و علت نهان) در تکمیل درخت خطا به کار گرفته شدند. سپس با توجه به نظرات کارشناسان خبره در این زمینه و استفاده از منطق فازی احتمال وقوع رویداد راس با وزن 0.006 محاسبه و مسیرهای بحرانی شناسایی گردیدند. اهداف اصلی این مقاله شامل بررسی امکان ترکیب دو روش آنالیز درخت خطا و ترایپود بتا و رفع معایب آنها از طریق ترکیبشان و نیز بررسی و تحلیل عوامل موثر در برخورد دو قطار متروی شهر تهران می باشد. [1] Fault Tree Analysis (FTA) [2] Tripod- Beta (Tß) [3] Automatic Train Protection   با توجه به حساسیت بالایی که نسبت به ایمنی در صنعت ریلی وجود دارد و با در نظر گرفتن گستره وسیع پیامدهای ناگوار و افراد درگیر در زمان وقوع حادثه، نیاز به پایش مستمر عملیات، تقویت در شناسایی، ارزیابی، کاهش و در صورت امکان حذف مخاطرات در این زمینه احساس می گردد. در این مقاله روشی جامع جهت شناسایی خطرات و ارزیابی مسیرهای بحرانی و آنالیز موانع موجود در سیستم ریلی ارایه گردیده است که با ترکیب دو روش آنالیز درخت خطا [1] و ترایپود بتا [2]  دلایل وقوع حادثه به شکل موثرتر و عمیق تری در لایه های سازمانی ردیابی شده است. با ترکیب این دو روش آنالیز ریشه یابی عوامل بروز حادثه و دلایل شکست موانع به شکل عمیق و موثر بالا می رود. در مقاله حاضر حادثه برخورد دو قطار شهری به عنوان رویداد راس در درخت خطا در نظر گرفته شد و در آن سه عامل "عدم توانایی مرکز فرمان، عدم توانایی [3] ATP و عدم توانایی چراغ سیگنال" در جلوگیری از برخورد دو قطار به عنوان موانع اصلی (که به دلیل شکست منجر به حادثه گردیده اند) مشخص شد. در ادامه رویدادهای پایانی به عنوان ورودی های تکنیک ترایپود بتا جهت بررسی زنجیره علل حادثه (علت مستقیم، پیش شرایط و علت نهان) در تکمیل درخت خطا به کار گرفته شدند. سپس با توجه به نظرات کارشناسان خبره در این زمینه و استفاده از منطق فازی احتمال وقوع رویداد راس با وزن 0.006 محاسبه و مسیرهای بحرانی شناسایی گردیدند. اهداف اصلی این مقاله شامل بررسی امکان ترکیب دو روش آنالیز درخت خطا و ترایپود بتا و رفع معایب آنها از طریق ترکیبشان و نیز بررسی و تحلیل عوامل موثر در برخورد دو قطار متروی شهر تهران می باشد .

    کلیدواژگان: آنالیز درخت خطا (FTA)، ترایپود بتا (Tß)، متروی تهران، سوانح و حوادث ریلی
  • امیراسماعیل فروهید*، علی منصور خاکی، شهرزاد خسروی صفحات 17-24

    هدف از این مقاله، بررسی رفتار کودکان در زمان عبور از خیابان به هنگام خروج از مدرسه با استفاده از در نظر گرفتن دو حالت سر و صدا و بدون سر و صدا است. در این نمونه گیری، چهار نوع رفتار خطرناک مد نظر قرار می گیرد : 1- آیا در زمان ایستادن کودکان در کنار خیابان  به صورت کامل توقف می کنند. 2- آیا قبل از عبور از خیابان به اطراف نگاه می کنند. 3- آیا در زمانی که فاصله آنان و وسایل نقلیه کم است ، اقدام به گذر از خیابان می کنند. 4- آیا در زمان عبور می دوند یا به آرامی حرکت می کنند. محدوده سنی مورد مطالعه از هفت تا 11 سال در نظر گرفته می شود، زیرا در این سن است که می توان با آموزش مناسب ترافیکی ، کودکان را در عبور و مرور ایمن از خیابان ها هدایت کرد. با استفاده از نمونه گیری که به وسیله مشاهده رفتار آنان در دو حالت که سر و صدا ناشی از وسایل نقلیه متفاوت وجود دارد، صورت می گیرد و با استفاده از نتایج که بدست آمده تحلیل می گردد و این نتیجه گرفته خواهد شد که برای کودکانی که هیچ سر و صدایی در محل تردد آنها نیست ، تعداد رفتار غیر ایمن بیشتر از کودکانی است که در محل تردد آنها وسایل نقلیه سر و صدا تولید می کنند ، بنابراین باید آموزش های ترافیکی بر مبنای سر و صدا وسایل نقلیه برای کودک توضیح گردد و باید کودکان را با سر و صدای وسایل نقلیه و محیط در ارتباط قرار داد تا بتوانند رفتارهای مناسب را در نظر بگیرند.

    کلیدواژگان: خیابان، رفتار کودکان، سر و صدا، وسایل نقلیه، آموزش ترافیکی
  • راضیه اکبری*، عباس محمودآبادی صفحات 25-32

    از آنجایی که سیستم توزین در حال حرکت به عنوان یک جز مهم از سیستم های حمل و نقل هوشمند شناخته شده است استفاده از آن برای اجرای قوانین مرتبط با میزان مجاز بار محوری بکار گرفته می شود. از سوی دیگر ، صرف سرمایه های عظیم در احداث و نگهداری روسازی موجب شده است که سیاستگذاران تمایل به استفاده از سامانه توزین در حال حرکت را در برنامه های کاری خود قرار داده اند. نصب و راه اندازی سیستم توزین در حال حرکت یک پروژه مرتبط با حمل و نقل با سرمایه گذاری زیاد می باشد. با توجه به موارد فوق ضرورت دارد بین میزان کاهش هزینه تجدید روسازی و نصب سامانه توزین در حال حرکت تعادل سازنده ای وجود داشته باشد. بنابراین در این مقاله مدلی بر مبنای روش تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر ارایه شده است و میانگین محورهای غیرمجازی که باید توسط مجریان قانون نظارت شود به عنوان منافع ، مطالعه می شود. یک سامانه توزین در حال حرکت به عنوان مطالعه موردی انتخاب شده و میزان نظارت مورد نیاز محاسبه شده است که می تواند به تصمیم گیران در حوزه حمل و نقل کمک کند ، تا در میزان بهره برداری از سامانه توزین در حال حرکت به منظور رسیدن به تعادلی بین هزینه ها و درآمدهای حاصل از آن به نحو مناسب اتخاذ تصمیم نمایند.

    کلیدواژگان: سیستم حمل و نقل هوشمند، سامانه توزین در حال حرکت، تجزیه و تحلیل نقطه سربه سری
  • علی فاضلی فر*، احسان مستوفی افشار، فرشید صفری قوژدی، سودابه قجرزاده صفحات 33-41

    عملیات حفاری در حاشیه سواره رو معابر شهری یکی از عوامل مهم کاهش ظرفیت عبوری و ایجاد صف های طولانی وسایل نقلیه و به تبع ایجاد تاخیر، افزایش آلودگی هوا، بالا رفتن مصرف سوخت وسایل نقلیه و افزایش تصادفات بشمار می رود. از آنجایی که در محدوده های حفاری تعداد یک ، دو و بعضا کل مسیرممکن است بسته شود، بررسی میزان هزینه تحمیلی به استفاده کنندگان از محور در بازه زمانی ضروری بنظر می رسد. هدف از این تحقیق ارایه مدلی برای تخمین هزینه تحمیلی بر ترافیک ناشی از انجام حفاری در سواره رو معابر شهری به تفکیک نقش آنها در شهر با در نظر گرفتن پارامترهای اساسی جریان ترافیک می باشد. در این پژوهش ابتدا معابری که در آنها عملیات حفاری در حال انجام بوده در شهر مشهد شناسایی و سپس با عنایت به نقش آن معابر، پارامترهای ترافیکی شامل حجم و زمان سفر برداشت گردید. پس از شبیه سازی آن معابر برای دو وضعیت شرایط عادی و حین عملیات در نرم افزار شبیه ساز AIMSUN و کالیبره کردن مدل شبیه سازی با واقعیت ، داده های ترافیکی استخراج گردید. نتایج نشان داد که تاثیر حفاری در معابر با نقش های مختلف متفاوت بوده و نسبت به طول عملیات حفاری و عرض آن حساس می باشد. از این رو با تحلیل اقتصادی اطلاعات حاصل از شبیه سازی ، نسبت به ارایه مدل هزینه ناشی تاخیر در انجام عملیات حفاری اقدام شده است.

    کلیدواژگان: عملیات حفاری، نرم افزار شبیه ساز ترافیکی، سلسله مراتب شبکه خیابانی، مدل هزینه جرائم
  • سیدامیرحسین مرتضوی*، میثم اکبرزاده صفحات 42-49

    مقاله حاضر به توصیف کیفی و محاسبه میزان برقراری عدالت در توزیع خدمات حمل و نقل همگانی شهر اصفهان می پردازد. با تلفیق دسترسی و تحرک ، مفهوم اتصال به عنوان منفعت اصلی حاصل از سامانه حمل و نقل همگانی برای شهروندان معرفی و محاسبه شده است. عدالت عمودی نیز به عنوان رویکردی متناسب با ذات مساله انتخاب و شرح داده شده است. تعداد افراد ساکن فاقد خودروی شخصی بعنوان شاخص نیاز یک ناحیه ترافیکی به خدمات حمل ونقل همگانی در نظر گرفته شد. سپس نواحی شهری بر حسب میزان بهره مندی از منافع سامانه و نیز میزان نیاز مرتب شدند.بمنظور سنجش برقراری عدالت اجتماعی در توزیع منافع سامانه حمل و نقل همگانی ، از ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن ، ضریب جینی و ضریب تایل استفاده شده است. نتایج نشان می دهد ، که در مجموع توزیع خدمات در نواحی متناسب با نیاز آنها نیست (مقدار ضریب جینی برابر 0/33 و ضریب تایل 0/24). همچنین نواحی دارای اولویت برای توسعه خطوط حمل و نقل همگانی شهر اصفهان تعیین شده اند.

    کلیدواژگان: حمل و نقل همگانی، عدالت اجتماعی، اتصال، ضریب تایل، ضریب جینی
  • میلاد ذکایی آشتیانی*، علیرضا طهرانی موید صفحات 50-67

    تقاطع های بدون چراغ به سه دسته ی اصلی بدون کنترل ، کنترل شده توسط تابلوی احتیاط و کنترل شده توسط تابلوی ایست تقسیم می گردند. این تقاطع ها به دلیل سطح کنترلی پایین تر و وابستگی عملکریشان به عوامل انسانی ، ترافیکی ، جوی ، هندسی و دیگر شرایط از پیچیده ترین ساختارهای ترافیکی به شمار می روند. فاصله ی عبوری قابل قبول بحرانی را می توان تاثیرگذارترین عامل در تعیین سطح خدمت دهی این تقاطع ها قلمداد کرد. این فاصله ی زمانی بیانگر سرفاصله ی به وجود آمده در حق تقدم های بالاتر برای عبور ایمن و امکان پذیر وسایل نقلیه در حق تقدم های پایین تر می باشد. خصوصیات راننده از قبیل جنس و سن ، خصوصیات وسایل نقلیه ، شرایط حجمی ترافیک ،  قابلیت شتاب گیری خودروی در انتظار و سرعت وسایل نقلیه در حق تقدم بالاتر از جمله متغیرهای درگیر در مسئله می باشند. تلاش های زیادی برای مدلسازی و برقراری ارتباط میان این متغیرها با پارامتری واحد (تحت عنوان فاصله ی عبوری قابل قبول) انجام گرفته است. در مقاله ی حاضر از سه روش میانگین زمان سرفاصله ی عبوری قبول شده ، Raff و مقبولیت تجمعی برای تحلیل داده های گردآوری شده ی مربوط به سرفاصله ی عبوری بحرانی در تقاطعی تحت بررسی استفاده شده است. در انتها نیز با به کارگیری روش ارایه داده شده در HCM2010 سطح خدمت دهی تقاطع تعیین می گردد. بدون چراغ به سه دسته ی اصلی بدون کنترل، کنترل شده توسط تابلوی احتیاط و کنترل شده توسط تابلوی ایست تقسیم می گردند. این تقاطع ها به دلیل سطح کنترلی پایین تر و وابستگی عملکریشان به عوامل انسانی، ترافیکی، جوی، هندسی و دیگر شرایط از پیچیده ترین ساختارهای ترافیکی به شمار می روند. فاصله ی عبوری قابل قبول بحرانی[1] را می توان تاثیرگذارترین عامل در تعیین سطح خدمت دهی[2]این تقاطع ها قلمداد کرد. این فاصله ی زمانی بیانگر سرفاصله ی به وجود آمده در حق تقدم های بالاتر برای عبور ایمن و امکان پذیر وسایل نقلیه در حق تقدم های پایین تر می باشد. خصوصیات راننده از قبیل جنس و سن، خصوصیات وسایل نقلیه، شرایط حجمی ترافیک،  قابلیت شتاب گیری خودروی در انتظار و سرعت وسایل نقلیه در حق تقدم بالاتر از جمله متغیرهای درگیر در مسئله می باشند. تلاش های زیادی برای مدلسازی و برقراری ارتباط میان این متغیرها با پارامتری واحد (تحت عنوان فاصله ی عبوری قابل قبول) انجام گرفته است. در مقاله ی حاضر از سه روش میانگین زمان سرفاصله ی عبوری قبول شده [3]،Raff و مقبولیت تجمعی[4]برای تحلیل داده های گردآوری شده ی مربوط به سرفاصله ی عبوری بحرانی در تقاطعی تحت بررسی استفاده شده است. در انتها نیز با به کارگیری روش ارایه داده شده در HCM2010 سطح خدمت دهی تقاطع تعیین می گردد.

    کلیدواژگان: مهندسی ترافیک، حمل و نقل، تقاطع بدون چراغ، فاصله عبور مجاز، سطح خدمت دهی
  • وحید برادران*، امیرحسین حسینیان، رضا درخشانی، امیر گلاب زایی صفحات 68-77

    در زمان حاضر، حجم گسترده ای از ترافیک شهری ناشی از تردد وسایل نقلیه شرکت های توزیع است که به حمل کالاهای مورد نیاز مشتریان می پردازند. برخی از مشتریان علاوه بر دریافت کالاهای مورد نیاز، مقداری کالای برگشتی نیز دارند که باید به انبار بازگردانده شوند. در چنین حالتی ، مراکز توزیع وسایل حمل جداگانه ای برای برداشت این کالاهای بازگشتی اعزام می نمایند . این امر منجر به افزایش تعداد وسایل حمل ، افزایش حجم ترافیک و افزایش هزینه های حمل و نقل خواهد شد. در این نوشتار، مدلی از مسئله مسیریابی وسایل نقلیه پیشنهاد می گردد که ضمن در نظرگرفتن برداشت و تحویل همزمان ، مسیرهای توزیع کالاها را با حداقل تعداد وسایل حمل ارایه می نماید. به منظور حل مدل ، یک الگوریتم ژنتیک بهبود یافته پیشنهاد شده است. جواب های اولیه با استفاده از روش ابتکاری نزدیکترین همسایگی بدست می آیند و در ادامه ، روند حل توسط الگوریتم ژنتیک ادامه می یابد. کارایی الگوریتم پیشنهادی نسبت به دو الگوریتم ژنتیک کلاسیک و الگوریتم شبیه سازی تبرید از طریق انجام آزمایش های عددی مورد سنجش قرار گرفته است. با انجام آزمون آماری  مشخص شد که سطح کیفی جواب های الگوریتم پیشنهادی از جواب های سایر الگوریتم ها اختلاف معناداری دارد.

    کلیدواژگان: مسیریابی وسایل نقلیه، بهینه سازی، الگوریتم های فراابتکاری، برنامه ریزی حمل و نقل
|
  • Fariba Rezaei Mehani*, S.Mohammadreza Miri Lavasani Pages 4-16

    Due to that there is high sensitivity to safety in the rail industry,and considering the wide range of adverseconsequences,the people involved in the incident,requires continuous monitoring operation,strengthenthe identification,assessment,reduction,if possible elimination of hazards In this context felt. In thispaper,a comprehensive approach to identify hazard,assess the critical paths,analysis of the barriersof the rail system that by combining two methods of Fault tree analysis,Tripod-beta techniques the causeof incident have been detected effectively,deeper in the organizational layers. By combining these twomethods improved the root causes analysis of the incident,the reasons for the failure barriers deeply andeffectively. In this paper,considered “accident of two urban train as top event in the fault tree,defined in thatthree factors “inability of the command center,the inability of ATP,the inability of signal lights” to preventthe accident of two trains as the main barriers (That were failure led to accident. Then,the basic events wereused as Tripod-beta technique inputs to investigate the chain causes of the accident (the immediate cause,theprecondition,underline cause) at the completion of the fault tree. So,according to the opinions of expertsin the field,using fuzzy logic the probability of the top event is calculated with 0.006 weight,havebeen detected the critical paths. The main objectives of this paper are to investigate the possibility of combiningtwo methods of fault tree analysis,Tripod-beta,fix flaws of the composition,analysis of factors in thecollision of two subway trains in Tehran.

    Keywords: Fault Tree Analysis (FTA), TB, Thran metro, rail accidents
  • Ali Mansour Khaki, AmirEsmael Forouhid*, shahrzad khosravi Pages 17-24

    The purpose of this paper is to investigate the behavior of children at the time of crossing the street when leaving the school with regard to noise. Unobtrusive observation of two groups of children that each groups include children with age between 7 – 11 at two crosswalks near an elementary school. For each child observed, for unsafe behaviors were taken: 1- Not stopping at the curb 2- Not looking before crossing the road 3- Attempting to cross when a car is nearing 4- Running across the road School children who are close to the street and the noise of vehicles to local school children who are slow In this observation, consider that the children who cross with and without an accompanying adult and compare the results with correlations factor of them. At the end of the study, find that teaching traffic regulations for children in elementary school is enough or not. If not, what should do for increasing children ability for cross safety on roads.

    Keywords: Children behavior, Street, Noise, vehicles, Traffic education
  • Razieh Akbari*, Abbas Mahmoudabadi Pages 25-32

    Weigh In Motion system (WIM) is known as an important component of ITS, its usage is increasingly to be applied for axle load enforcement. Huge investment in construction and maintenance of pavement leads policy makers to tackle overloading using weigh in motion systems. Installing weight in motion system is a high investing constructive project in terms of needed special pavement, electronic devices, and data transferring device and human resource to overloading reduction and save pavement condition in proper situation. Following the above mentioned, it is necessary to be a trade-off consideration between pavement cost repairing and installing weigh in motion system. So in this research will be presented on the basis of break-even at the cost of purchase, installation, operating and maintenance costs of the system and saves the cost to repair the pavement as the top model in terms of income. The average overloaded axles under enforcement performed by authorities to tackle overloading is studied a criterion and the proposed model determines the minimum average overloaded axes in which installing WIM would be an economic project. Although, the proposed model is designed as a parametric pattern, but an installed WIM system has been selected as case study and the number of required enforcement calculated. Results of this study will help decision-makers in the field of transport, as in the operation of WIM to achieve a balance between costs and revenues from it the right decision to take.

    Keywords: Intelligent Transport System, Weigh in Motion, break-even
  • Ali Fazelifar*, Ehsan Mostofi afshar, Farshid Safari Ghuzhdi, Sudabeh Ghajarzadeh Pages 33-41

    Drilling on the periphery of urban Streets is important factors in reducing transmission capacity and creating long queues of vehicles. This may result increased air pollution, increased fuel consumption and vehicle accidents. Since the drilling sites may be closed, one or two lane and even the whole route, Is essential to evaluate the cost imposed on users thorough drilling. The purpose of this research is providing a model to estimate the Imposed cost of drilling in the city Street Roadways, According to their role, given the basic parameters of the traffic flow. In this study, at the first, were identified the passages in the city of Mashhad, which drilling operations have been done. Then According to the Role of road, Were collected Traffic parameters Such as volume and travel time And simulate each road For both modes(Normal conditions and during drilling). The simulation was performed using the software Aimsun. Simulation model was calibrated using data collected. The results showed, is different the Impact of drilling in Streets with different roles. Also Is sensitive to the length and width of drilling operations. Hence By economic analysis of data from the simulation, was attempting to create a model By issue of costs resulting from the delay in drilling operations.

    Keywords: drilling, traffic simulation software, the street network hierarchy, Offenses cost model
  • Seyed AmirHosein Mortazavi, Meisam Akbarzadeh* Pages 42-49

    This article describes and calculates the amount of equity in the distribution of the public transportation services. By combining access and mobility, the concept of connectivity as the primary benefit of the public transportation system introduced for citizens is provided. Vertical justice approach was selected as the approach. The number of people without personal car was considered as an indicator of the need for public transportation services were considered. The urban zones in terms of the enjoyment of the benefits of the system as well as the needs were arranged. To investigate the social justice in the form of public transportation Spearman’s rank correlation coefficient and the Gini coefficient and Lorenz curve plot were used. The results showing that service delivery is not commensurate with need. In addition, areas with high priority were identified for development services.

    Keywords: Excavating operation, Driving simulator software, Street network, Crime Cost model
  • Milad Zokaei Ashtiani*, Alireza Tehrani Moayyed Pages 50-67

    Unsignilized intersections could be divided into three main categories, namely uncontrolled, controlled with yield signs, and controlled with stop signs. High dependency on drivers’ behavior, traffic characteristics, environmental conditions, road geometry, etc. makes the operation of unsignilized intersections to be one of the most sophisticated amongst all other types. Driver’s critical gap acceptance plays a key role in the estimation of level of service in aforementioned intersections. Gap acceptance is a time interval in which vehicles in lower priority would consider an available gap in higher priority appropriate to make a safe and perfect maneuver. Driver’s characteristic like gender and age, traffic volume conditions, acceleration capability of awaiting vehicles in lower priorities, and speed of vehicles in higher priority can dramatically affect the performance of intersection. There has been a great effort to figure out a connection between critical gap acceptance and its effective parameters to come up with a comprehensive model. In this manner, three simple methods, to be specific, Average Accepted Gap Method, Cumulative Acceptance Method, and Raff Method, have been utilized to analyze gap acceptance time data and conclude with a single representative number. The resulted critical gap acceptance time is then applied to Highway Capacity Manual (HCM) formulas in order to run several analysis regarding the sensitivity of level of service on different factors.

    Keywords: traffic exgineering, transportation, Intersection without lights, distance of light passing, level ofservise
  • Vahid Baradaran*, AmirHossein Hosseinian, Reza Derakhshani, Amir Golabzaei Pages 68-77

    Nowadays, a large volume of daily traffic is caused by vehicles of distribution centers which are delivering the commodities to the customers. The important point is that some customers, in addition to the delivered goods, have an amount of commodities that has to be collected. However, many distribution centers use separate batches of vehicles to pickup and deliver goods. This leads to increasing transportation costs as well as daily traffic. Therefore, a model is needed to organize the distribution routes with the minimum total costs and number of vehicles. In this study, we’ve used VRPSPD model to minimize total costs of transportation and to obtain the optimal routes. We have presented a new hybrid meta heuristic algorithm to solve the model. The proposed method consists of genetic algorithm and Nearest Neighborhood Heuristic (NNH). The initial population is generated with the help of NNH method. Thereafter, the genetic algorithm is used to continue the solving procedure. Ultimately, several standard numerical test instances have been solved to evaluate the performance of the proposed method comparing to classical genetic algorithm and Simulated Annealing method. As a result, the proposed algorithm outperformed the other two methods.

    Keywords: Vehicle Routing Problem, Optimization, Meta heuristics, Transportation Planning